Welkom

Wie zijn wij

Clean Air Optima is een van oorsprong Nederlandse producent en wij distribueren onze luchtbehandelingsystemen onder het merk Clean Air Optima in heel Europa. Ons merk staat voor onze visie: de beste luchtkwaliteit realiseren in woonruimtes, kantoren, openbare ruimtes en gebouwen, behandelruimtes, op de werkplek of onderweg in voertuigen en hotelkamers. Als gespecialiseerde groothandel leveren wij onze producten voornamelijk via het internet aan particulieren, bedrijven, organisaties, instellingen, gezondheidszorg, overheid, distributeurs en wederverkopers.

Assortiment voor thuis, op kantoor of op reis

Het unieke assortiment van Clean Air Optima is zorgvuldig samengesteld tot hoogwaardige luchtreinigers, effectieve luchtbevochtigers of ontvochtigers en aromaverstuivers voor een ontspannende geurbelevenis. Deze systemen kennen verschillende werkingsprincipes voor individuele wensen en behoeftes. Onze luchtbehandelingsystemen verbeteren de omgevingslucht in ruimtes waar mensen het meest verblijven – thuis, op kantoor, in de auto, vrachtwagencabine, caravan of camper en bij overnachting in de hotelkamer. Clean Air Optima producten zorgen het hele jaar door voor meer gezondheid en welbevinden.

Het assortiment luchtreinigers biedt de keuze uit modellen geschikt voor kleine ruimtes (15m²) tot grote ruimtes ca. 100m². Onze luchtreinigers zijn effectief in alle denkbare binnenruimtes van woningen, kantoren, werkplekken, openbare gebouwen, scholen, musea, sportaccommodaties, artsen / tandartsen / fysiotherapie praktijk en behandelruimtes, restaurant, hotel en wellnessruimtes, dierenverblijven van honden, katten en vogels etc. etc. Speciaal ontwikkelde modellen zorgen voor gezonde lucht in voertuigen: personenauto’s, campers, caravans, bedrijfsauto’s, taxi’s, ambulances, vrachtwagencabines, etc. etc.

De Clean Air Optima® AHAM / CADR gecertificeerde hightech luchtreinigingsystemen met TREU HEPA PPT technologie zijn geschikt voor een veeleisend binnenklimaat en mensen met ernstige klachten zoals allergieën, astma en COPD, plaatsing in rookruimtes en effectief tegen fijnstof PM2.5.

Assortiment indeling:
Ultrasoon luchtbevochtigers met ionisator

Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers zijn geschikt voor gebruik in woningen, kantoren, showroom, hotel – restaurant – conferentie en trainingsruimtes, sportaccommodaties, praktijkruimtes van humaan- homeopathie – fysiotherapie alsmede veterinaire praktijk en behandelingsruimtes, wachtkamers etc. etc.

Bijzondere kenmerken Clean Air Optima ultrasoon luchtbevochtigers,Luchtreinigers

•   Alle modellen zijn uitgevoerd met ionisator
•   Naast de ionisator afhankelijk van het model uitgevoerd met voorfilter, elektrostatisch
     filter, UV lamp, fotokatalytisch filter, plasma technologie, HEPA filter, actief koolfilter,
     nano-zilver filter, geurverdeler en aromatherapie
•   Luchtreinigers met aromatherapie
•   Luchtreinigers met extreem stille ventilator
•   Luchtreinigers zonder ventilator voor absoluut geruisloze werking
•   Luchtreinigers met twee stroomaansluitingen: 220V adapter voor thuis en op kantoor
     en een 12V adapter voor de aansluiting in alle voertuigen met sigarettenaansteker plug
•   Luchtreinigers uitsluitend voor het mobile gebruik in voertuigen

De beste eigenschappen van Clean Air Optima luchtreinigersLuchtontvochtigers met ionisator

Het assortiment luchtontvochtigers biedt de keuze uit een elektronische ontvochtiger voor kleine ruimtes (20m²) of een adsorptie luchtontvochtiger geschikt voor grote ruimtes tot 55m².

Bijzondere kenmerken Clean Air Optima luchtontvochtigers
Aromatherapie

Het aromatherapie assortiment van Clean Air Optima biedt de keuze uit een desktop luchtreiniger met aromatherapie functie en drie ultrasoon luchtbevochtigers met mogelijkheid voor aromatherapie in de binnenruimte. De desktop luchtreiniger met aromatherapie is ook geschikt voor het gebruik in voertuigen door een 220V en een 12V aansluiting met sigarettenaansteker plugin.

Betere levenskracht door Clean Air Optima aromatherapieOpgelucht ademhalen: thuis, op de werkplek en onderweg

Clean Air Optima luchtreinigers en luchtbevochtigers verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht en zorgen voor een gezonde en aangename leef- en werkomgeving. Onze luchtreinigers elimineren giftige milieu verontreinigingen, schadelijke stoffen, fijnstof en allergenen uit de lucht. De hoogwaardige ultrasoon luchtbevochtigers met hygrostaat en ionisator veranderen water in microfijne nevel en verhogen daarmee gecontroleerd de luchtvochtigheid. De ingebouwde ionisator zuivert de binnenlucht en de relatieve luchtvochtigheid wordt op het juiste peil gebracht.

Schadelijke stoffen in de binnenlucht

Veel studies hebben aangetoond dat de lucht binnenshuis vaak 2 tot 5 tot zelfs 100 keer meer vervuild is dan de lucht buiten. Het EPA (Environmental Protection Agency) - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming in de Verenigde Staten - concludeerde na onderzoek dat er meer bezorgdheid bestaat over luchtvervuiling binnenshuis, dan buitenshuis.

De binnenruimte is de typische verblijfplaats geworden voor de moderne mens. Vaak wordt hier tot 90 procent van de tijd doorgebracht. Per dag ademt een mens gemiddeld 18 tot 24.000 keer in en uit. Dit betekend dat een volwassen gemiddeld groot mens ca. 20 kubieke meter lucht inademt. Dit luchtvolume komt overeen met een gewicht van ca. 25 kilogram. Dat overtreft in hoge mate de massa van de per dag gebruikte levensmiddelen en drinkwater. Terwijl levensmiddelen en water zorgvuldig geselecteerd kunnen worden, is dit in de regel bij ademlucht niet mogelijk.

De gevolgen van te droge binnenlucht

Het binnenklimaat wordt bepaald door de invloed van temperatuur, luchtvochtigheid, luchtkwaliteit en luchtbeweging. Vooral in de winter ontstaat vaak te droge lucht in de ruimtes die we verwarmen. Want hoe kouder de binnenlucht is, des te minder vochtigheid de lucht op kan nemen. In de zomer kan te droge binnenlucht veroorzaakt worden tijdens hete zomerse dagen of door airco installaties die vaak voor langere perioden ingeschakeld moeten worden. Uitgerekend daar waar mensen de meeste tijd doorbrengen.

Te geringe luchtvochtigheid is ongunstig voor het welbevinden van mens en dier en kan bij een aanhoudende situatie leiden tot het ontstaan van ziekte- of irritatieverschijnselen aan het ademsysteem, de huid, slijmvliezen, ogen en neus. Droge lucht kan door uitdroging schade veroorzaken aan meubels, houten vloeren, muziekinstrumenten, antiquiteiten, planten en veel meer waardevolle zaken in het interieur.
Vochtproblemen in de woning ontstaan wanneer vochtige lucht, afkomstig van bijvoorbeeld koken, het binnen drogen van wasgoed, douchen of afwassen, door onvoldoende ventilatie blijft hangen. Ook bij het ademhalen komt er vocht vrij. Vochtproblemen kunnen eveneens een gevolg zijn van bouwkundige gebreken zoals lekkage, optrekkend vocht, koudebruggen en een niet luchtdichte vloer boven een kruipruimte.


Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

  • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
  • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
  • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
  • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
  • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
  • Online product adviseur, klik hier
  • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
  • Snel contact. klik hier
  • DIRECT offerte. klik hier
  • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator