Over ons


‘A guarantee for healthy indoor air quality’Clean Air Optima International B.V. werd in 2002 opgericht door Jeroen Kortenschijl en zijn tweelingbroer Frank Kortenschijl.

Jeroen en Frank Kortenschijl

Wij houden ons bezig met innovatieve oplossingen voor een fris en gezond binnenklimaat


om uw welzijn en gezondheid te bevorderen!Studies laten zien dat mensen in Europa 90% van hun tijd binnenshuis doorbrengen.
Recente onderzoeken van vooraanstaande milieubeschermingsorganisaties tonen aan dat onze binnenlucht in woon- en werksituaties meestal veel meer vervuild is dan de buitenlucht door biologische en chemische verontreinigingen.

Ondanks vooruitgang blijkt uit de jaarlijkse beoordelingen van de luchtkwaliteit in Europa door het EEA (European Environment Agency – Europees Milieuagentschap) consequent dat luchtverontreiniging nog steeds een gevaar vormt voor de menselijke gezondheid en het milieu. De luchtverontreinigingsniveaus in veel Europese steden overschrijden nog steeds zowel de wettelijke limieten van de EU als de richtsnoeren van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO- World Health Organization) voor de bescherming van de menselijke gezondheid. Met tragische gevolgen: volgens ramingen van het EEA sterven jaarlijks ongeveer 400.000 Europeanen voortijdig als gevolg van slechte luchtkwaliteit.

(Bron: EEA - European Environment Agency)In Nederland leiden concentraties fijnstof, stikstofdioxide en ozon in de lucht naar schatting tot 12.000 vroegtijdige sterfgevallen per jaar.

(Bron: Gezondheidsraad | Nr. 2018/01)Volgens onderzoeken en alarmerende rapportages van deskundige instellingen als de WHO, EPA (U.S. Environmental Protection Agency), het Europees Milieuagentschap (EEA) en de Nederlandse Gezondheidsraad is de binnenlucht in ons woon-, werk-, en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild dan de lucht buiten!

Een gezond binnenklimaat, dat ook als aangenaam, natuurlijk en fris wordt ervaren en een gevoel van behaaglijkheid uitstraalt, wordt bepaald door een optimale interactie tussen luchtvochtigheid, temperatuur, luchtbeweging en luchtkwaliteit (schone ademlucht, zuurstofgehalte en ionenconcentratie in de lucht).

De luchtvochtigheid is vaak bepalend voor een ideaal binnenklimaat. Te hoge relatieve luchtvochtigheid in woningen, appartementen of gebouwen kan leiden tot gezondheidsproblemen voor mensen. Te droge lucht kan negatieve effecten hebben op de gezondheid.


Reden genoeg om alle aandacht te schenken aan de kwaliteit van de binnenlucht!
Het merk Clean Air Optima®


Ons beschermde merk staat voor het belangrijkste doel van Clean Air Optima International B.V.: de beste luchtkwaliteit mogelijk maken in alle binnenruimtes waar mensen verblijven omdat iedereen recht heeft op schone lucht en een binnenklimaat dat de gezondheid bevordert.

Gezond zijn en gezond blijven, vereist een gezonde binnenluchtkwaliteit!


Clean Air Optima International B.V. geeft al meer dan 20 jaar uitvoering aan haar visie op gezond zijn en gezond blijven door verbetering van de binnenluchtkwaliteit met Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen, geschikt voor ruimtes tot 120 m²/300 m³. Ons motto is dan ook ‘A guarantee for healthy indoor air quality’ voor alle binnenruimtes waarin mensen wonen, werken en recreëren.

Uitstekend assortiment mobiele luchtbehandelingssystemen


Ons assortiment effectieve en standalone functionerende Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen omvat luchtreinigers, luchtbevochtigers, luchtwassers, luchtontvochtigers, hybridemodellen voor gelijktijdige bevochtiging & luchtzuivering of ontvochtiging & luchtzuivering, ventilatoren, elektrisch–keramische ventilatorkachels en modellen geschikt voor aromatherapie.

Het effect


De innovatieve, energiezuinige en modern vormgegeven Clean Air Optima®-luchtbehandelingssystemen transformeren slechte, ongezonde, droge of te vochtige binnenlucht in zuivere ademlucht. Virussen, bacteriën, schimmels, pollen, fijnstof, schadelijke stoffen en onaangename geuren worden uit de lucht gezuiverd en de relatieve luchtvochtigheid en temperatuur in binnenruimtes worden op het juiste peil gebracht en gecontinueerd.

Design en Smart-technologie


Vanzelfsprekend combineert het fraaie, in elk interieur passende en geoptimaliseerde design van onze apparaten de hoogste effectiviteit met maximaal comfort. Zo behoort een smart uitrusting met slimme sensortechnologie en WIFI APP CONTROL tot de opties binnen het professionele en uitgebreide assortiment mobiele, standalone functionerende apparaten van Clean Air Optima® voor verbetering van het binnenklimaat.

Specialist en totaalleverancier voor een gezonde binnenluchtkwaliteit


De Clean Air Optima Groep heeft zich ontwikkeld tot specialist en totaalleverancier van mobiele systemen voor verbetering van de binnenluchtkwaliteit en tot een internationaal gerenommeerd e-commercebedrijf. Anno 2022 bestaat de organisatie uit de moedermaatschappij Clean Air Optima International B.V. met het Nederlandse hoofdkantoor in Hengelo (Ov.), de dochteronderneming Clean Air Optima International Distribution B.V. voor distributie in Europa en het Duitse zusterbedrijf en designcentrum Clean Air Optima Germany GmbH.

De Clean Air Optima Groep beschikt verder over eigen backofficefaciliteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, België, Verenigd Koninkrijk (UK) en distributeurs in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België, Luxemburg, Spanje, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Noord-Macedonië, Tunesië en China.

De Clean Air Optima Groep distribueert het uitgebreide assortiment mobiele luchtbehandelingssystemen onder het beschermde merk Clean Air Optima® in heel Europa. Dit doen we via vele kanalen zoals het internet, distributeurs, subdistributeurs en gespecialiseerde wederverkopers voor levering aan particuliere afnemers, zakelijke klanten in het klein-, midden- en grootbedrijf, organisaties, instellingen, scholen, musea, universiteiten, de gezondheidszorg en de overheid. We leveren aan retailketens als Media Markt, Expert, EP: ElectronicPartner, Carrefour, Exellent, Krëfel, Vanden Borre, en vele andere. U vindt onze producten ook in de verkoopportalen van Amazon, Bol.com, Coolblue, etc.

De Clean Air Optima®-bedrijfsfilosofie


De Clean Air Optima Groep verzekert haar bestaan door de tevredenheid van haar klanten. Het gestelde doel is maximale klanttevredenheid. Om die reden staat klantenservice bij de Clean Air Optima Groep heel hoog in het vaandel en staan we ook na de bestelling voor u klaar.

Clean Air Optima®-producten zijn op de juiste manier gecertificeerd voor hun beoogde gebruik en hiervoor monitoren we continu de productkwaliteit, analyseren we klantproblemen en geven we advies over passende oplossingen.

Onze deskundige medewerkers van de klantenservice staan u graag te woord en adviseren u competent en vriendelijk in het Nederlands, Duits, Italiaans, Spaans, Engels en Frans. Particuliere of zakelijke klant: wij spreken uw taal en kennen uw behoeftes. Onze beloning hiervoor zijn de talrijke tevreden klanten in heel Europa.

Wij kijken terug op een succesvolle periode van 20 jaar met gestage groei van ons familiebedrijf en blikken samen met ons enorm geëngageerde team van vakkundige medewerkers vol vertrouwen naar de toekomst.

Clean Air Optima®
Uw specialist en totaalleverancier voor mobiele luchtbehandelingssystemen

A guarantee for healthy indoor air quality!Onze missie


Duurzaam bijdragen aan de levenskwaliteit van onze klanten.

Onze visie


Meer frisse, gezonde ademlucht = meer van het goede leven. Ons doel: de beste luchtkwaliteit mogelijk maken in alle binnenruimtes waar mensen verblijven omdat iedereen recht heeft op schone lucht en een binnenklimaat dat de gezondheid bevordert.

Onze strategie


Aanbieden van mobiele, betaalbare, preventieve en kant-en-klare / ‘plug & play’ luchtbehandelingssystemen waarmee mensen zich in ruimtes voor wonen, werken en recreëren kunnen beschermen tegen de risico’s van een ongezond binnenklimaat.

Clean Air Optima International B.V. levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het leven van miljoenen mensen in heel Europa.


Clean Air Optima David Ricardostraat 9-9 7559 SH Hengelo ov Clean Air Optima David Ricardostraat 9-9 7559 SH Hengelo ov
Clean Air Optima International B.V.
David Ricardostraat 9-9
7559 SH Hengelo (ov)
The Netherlands

Telefoonnummer: +31 (0) 74 - 2670145
Faxnummer: +49 (0) 5921 879-150
E-mail: info@cleanair-online.nl
Website: www.cleanair-online.nl

Bank: Rabobank
IBAN: NL 88 RABO 0111 5968 74
BIC: RABONL2U

KvK nummer: 59471743
KvK plaats: Enschede
BTW nummer: NL8238.25.565.B.01

WEEE registratie nummer: WEEENL0395
Recupel registratie nummer: 935149


Netherlands


MediaMarkt Expert EP Bol.com Obbink


Belgium


Exellent Expert Carrefour VandenBorre Krefel Bol.com

Nederland

Rho-Delta ACP BV
Villa California Building
Escudostraat 2
2991 XV Barendrecht
Netherlands

Telefoonnummer: +31 (0)10 479 66 88
Fax: +31 (0)10 4707020

E-mail: info@rhodelta.nl
Website: www.rho-delta.nl

Duitsland

Clean Air Optima Germany GmbH
Enschedestrasse 14
48529 Nordhorn
Germany

Telefoonnummer: +49 (0) 5921 879-121
Fax: +49 (0) 5921 879-150

E-mail: info@optima-luftreiniger.de
Website: www.optima-luftreiniger.de

Zwitserland

YellowCube - PostLogistics
Distribution Clean Air Optima Suisse
Roggenstrasse 5
4665 Oftringen
Zwitserland

Telefoonnummer: +41 (0) 44 519 00 69
Fax: +49 (0) 5921 879-150

E-mail: info@cleanairoptima.ch
Website: www.cleanairoptima.ch

Oostenrijk

Clean Air Optima Austria
Franz-Pichler-Strasse 30
8160 Weiz
Austria

Telefoonnummer: +43 (0) 3172-603-2670
Fax: +43 (0) 3172-603-9

E-mail: info@cleanairoptima.com
Website: www.cleanairoptima.at

Frankrijk

Clean Air Optima France
4 Rue des Bonnes Gens
68100 Mulhouse
France

Telefoonnummer: +33 (0) 3 89 60 89 09
Fax: +33 (0) 3 89 60 89 01

E-mail: info@cleanairoptima.fr
Website: www.cleanairoptima.fr

België

Clean Air Optima Belgium
Leonardo da Vincilaan 9
1935 Zaventem - Brussel
Belgium

Telefoonnummer: +32 (0) 2588 9587
E-mail: info@cleanairoptima.com
Website: www.cleanairoptima.be
-----------------------------------
Rho-Delta ACP BV
Villa California Building
Escudostraat 2
2991 XV Barendrecht
Netherlands

Telefoonnummer: +31 (0)10 479 66 88
Fax: +31 (0)10 4707020

E-mail: info@rhodelta.nl
Website: www.rho-delta.nl

Luxemburg

Rho-Delta ACP BV
Villa California Building
Escudostraat 2
2991 XV Barendrecht
Netherlands

Telefoonnummer: +31 (0)10 479 66 88
Fax: +31 (0)10 4707020

E-mail: info@rhodelta.nl
Website: www.rho-delta.nl

Spanje

Alepa Informatica S.L , trade name: GAVRI.ES
C/Bilbao, 89
08005 Barcelona
Spain

Telefoonnummer: +34 934 613 072 / +34 620 399 467
E-mail: contacto@gavri.es
Website: www.cleanairoptima.es

Verenigd Koninkrijk

Clean Air Optima International B.V. - Twente Express Limited
Centrum House
Coppice Side Industrial Estate
Brownhills
West Midlands
WS8 7TE United Kingdom

Telefoonnummer: +44 (0) 2035 140 434
E-mail: info@cleanairoptima.com
Website: www.cleanairoptima.co.uk

Polen

BEAUTYPLANET SP. Z O.O. SP.k
Al. Pilsudskiego 76
90-330 Lódz
Poland

Telefoonnummer: +48 42 672 80 80
E-mail: info@beautyplanet.pl
Website: www.beautyplanet.pl

Tjechië

Gavri s.r.o.
Slunecná 481/6
634 00 Brno
Czech Republic

Telefoonnummer: +420 602 218 144
E-mail: obchod@gavri.cz
Website: www.cleanairoptima.cz

Slowakije

Gavri s.r.o.
Slunecná 481/6
634 00 Brno
Czech Republic

Telefoonnummer: +420 602 218 144
E-mail: obchod@gavri.cz
Website: www.cleanairoptima.sk

Roemenië

SC Alt Aleco Group SRL
Str. Catinei 14
062346 Bucharest
Romania

Telefoonnummer: 0758 090 141
E-mail: office@alecoair.ro
Website: www.cleanairoptima.ro

Litouwen

Rubisolis
Technikos g. 7
51209 Kaunas
Lithuania

Telefoonnummer: +37037263488
E-mail: info@rubisolis.lt
Website: www.cleanairoptima.lt
--------------------------
ELKO Grupa AS
4, Toma Street
LV-1003, Riga
Latvia

Telefoonnummer: (+370) 37302426
E-mail: info@elko.lt
Website: www.elkogroup.com

Estland

ELKO Grupa AS
4, Toma Street
LV-1003, Riga
Latvia

Telefoonnummer: (+372) 6581378
E-mail: info@elko.ee
Website: www.elkogroup.com

Letland

ELKO Grupa AS
4, Toma Street
LV-1003, Riga
Latvia

Telefoonnummer: (+371) 67092300
E-mail: info@elko.lv
Website: www.elkogroup.com

Noord-Macedonië

Tehnomarket Makedonija
ul.1732 br.2
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Telefoonnummer: +389 2 3088 000
E-mail: info@tehnomarket.com.mk
Website: www.tehnomarket.com.mk
--------------------------
SETEC
Street 1523 no.1
1000 Skopje
Republic of North Macedonia

Telephone number: +389 (0)2 30 80 877
E-mail: customercare@setec.mk
Website: www.setec.mk

Tunesië

Triqueens Trade and Services
4, Avenue La Qualité de la vie, Tour C App.9
2058 Riadh El Andalous, Ariana
Tunisia

Telefoonnummer: + (216) 70 822 856
E-mail: triqueens@triqueens.com.tn
Website: www.triqueens.comFilterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

  • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
  • 20 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
  • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
  • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
  • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (09:00 tot 12:30)
  • Online product adviseur, klik hier
  • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
  • Snel contact. klik hier
  • DIRECT offerte. klik hier
  • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator