UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388

Geschikt tot: 50m² / 125m³ / 570ft²

 • Extreem stille luchtreiniger!
 • Eenvoudige filterreiniging!
 • Geen vervangfilters nodig!
 • Professionele luchtreiniger
 • 5 reinigingstechnieken

€ 189,-

Incl 21% BTW

2,6Kg
Meer of diverse apparaten nodig? DIRECT offerte Ontvang direct uw maatwerk offerte!
  Bestellen Uitverkocht
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388

Reviews Referenties

Geen reviews
Beoordeel dit product
Vandaag besteld morgen bezorgd!
Klantenservice
Contact
074 - 26 70 145
Productinformatie
Toepassing
Eigenschappen
Technische gegevens
Productinformatie
Uitverkocht, wij adviseren luchtreiniger type CA-401

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388
Beter ademen, beter leven!

Gezonde ademlucht door de UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 van Clean Air Optima. Unieke technologie: hoogefficiënte luchtzuivering, eenvoudige filterreiniging, geen vervangfilters nodig en geluidsarm.

Productinformatie

Voor ruimtes tot:     50m² / 125m³
Filtertechnologie:     vijfvoudig
Stroomverbruik:       Max. 16 Watt
Afmetingen:             H 495mm x D 180mm
Kleur:                       Donkergrijs - wit
Gewicht:                   3,5 Kg


Slechte binnenlucht

Binnenlucht is de lucht in de woning, op kantoor, de werkplek, school, openbare gebouwen en zelfs in de auto. 90% van de lucht die we inademen is binnenlucht, omdat mensen de meeste tijd binnen doorbrengen. Recente onderzoeken van toonaangevende instellingen zoals de EPA (Environmental Protection Agency) - het Amerikaanse agentschap voor milieubescherming in de Verenigde Staten) tonen aan dat onze binnenlucht in woon- werk- en mobiliteitsbereik door biologische en chemische belasting vaak 2 tot 5 en zelfs tot 100 keer meer vervuild is dan de lucht buiten!

Keerzijde van het bouwen van energiezuinige woningen en kantoren met zeer hoge isolatiewaarde is de enorme toename in slechte kwaliteit van de binnenlucht door onvoldoende ventilatie. Overal in onze binnenruimtes kunnen zich bacteriën, virussen, huisstofmijt, schimmel, fijnstof en pollen ongestoord uitbreiden. Luchtvervuiling in binnenruimtes is een internationaal gezondheidsprobleem geworden. Niemand kan zich hier meer aan onttrekken!

De gevolgen van slechte binnenlucht

De gevolgen voor de gezondheid van mensen door ongezonde binnenlucht worden duidelijk door de permanent toenemende klachten:

Korte- en middellange termijn:
•   Allergische reacties
•   Ooginfecties (conjunctivitis)
•   Irritaties van neus en keel
•   Bronchitis
•   Longontsteking
•   Hoofdpijn, misselijkheid
•   Ademhalingsproblemen
•   Huidreacties (Eczeem)
•   Astma aanvallen

Lange termijn:
•   Chronische ademwegen aandoeningen
•   Longkanker
•   Hartziektes
•   Schade aan hersens-, zenuwen of innerlijke organen

De Clean Air Optima UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 reduceert ziekmakende (fijn)stof, allergenen, onaangename geuren (tabaksrook) en zorgt voor optimale lucht kwaliteit. Deze luchtreiniger is eenvoudig te bedienen en spaarzaam in het energieverbruik. Bijzonder kenmerk: de filters worden eenvoudig uit het apparaat genomen, gereinigd en weer teruggeplaatst. Geen dure vervangfilters nodig!

Unieke luchtreiniger CA-388 voor gezonde ademlucht

De UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 van Clean Air Optima behoort tot de nieuwe generatie luchtreinigers en beschikt over een uniek vijfvoudig filtersysteem met breed werkingsspectrum voor zweefstoffen, moleculen, gasvormige of chemische schadelijke stoffen en geuren.

Het apparaat is uitgevoerd met vijf moderne filtertechnologieën om praktisch alle ongewenste stoffen uit de lucht te zuiveren. Deze hoogwaardige luchtreiniger is geschikt voor gezondheidbewuste personen en mensen met ademwegen problemen. Door de effectiviteit bij moleculen ook voor astmapatiënten zeer aan te bevelen omdat astma vaak wordt veroorzaakt door irriterende chemische stoffen en allergenen.

Hogere filtereffectiviteit door luchtreiniging met ionisator

De ionisator in de Clean Air Optima luchtreiniger CA-388 produceert miljoenen negatief geladen ionen die aan de binnenlucht afgegeven worden. Door de luchtcirculatie worden de ionen dan in het geheel van de ruimte verdeelt.
Stof en vuildeeltjes zijn elektrostatisch geladen. De ionisator maakt gebruik van deze eigenschap van alle soorten zweefstoffen waarbij zelfs microscopisch kleine deeltjes tot 0,01 micron (ook bacteriën, kiemen en sporen) tot grotere deeltjes gebonden worden. Daardoor wordt de kwaliteit van de luchtzuivering verhoogt en worden zelfs moeilijk te filteren microfijne deeltjes uit de lucht gezuiverd.

Ionisator met positieve eigenschappen

Een hoog aandeel aan negatief geladen ionen in onze ademlucht heeft een aantoonbare positieve werking op de psychisch – fysieke balans van mensen. Zij werken aansporend op het hart- en bloedsomloopsysteem, maar ook ontspannend op ons zenuwstelsel. Negatief geladen ionen helpen onder andere bij de stijging van energiereserves en de stofwisseling, de verbetering van de bloedsomloop en het immuunsysteem, de vermindering van symptomen bij allergieën, astma en hoofdpijn, de versnelling van genezingsprocessen evenals de afbouw van stress en slaapstoornissen.

UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 reinigt door vijf verschillende methodes en ionisatie van de binnenlucht.

Effectieve luchtreiniging in zeven stappen:
Vijfvoudige moderne filtertechnologie

Filterspectrum
Met vijf verschillende technologieën biedt de CA-388 bescherming tegen praktisch alle schadelijke stoffen in de binnenlucht: stof / stofmijt / fijnstof / vogelstof, bacteriën, kiemen / virussen, pollen en andere allergenen, schimmel, schimmelsporen, sigarettenrook, chemicaliën en vluchtige organische verbindingen (VOCs), geuren.

Stille, hoogeffectieve luchtreiniging en ionisatie
De UV Plasma Ionisator luchtreiniger CA-388 van Clean Air Optima is niet alleen geschikt voor mensen die aan astma en allergieën lijden. Met de traploos regelbare ventilator biedt deze efficiënte luchtzuiveraar de keuze tussen een zeer stille of supersterke luchtreiniging. In de laagste stand zorgt de luchtreiniger met minimaal stroomverbruik voor frisse lucht bij een nauwelijks waarneembaar achtergrondgeluid. Door de unieke vijfvoudige luchtzuiveringsmethode schenkt deze luchtreiniger u frisse en gezonde ademlucht in alle binnenruimtes tot 50m² / 125m³.

Effectieve toepassingen
Bij belaste binnenlucht in woonruimtes, kantoren, hotel, wacht en verblijfruimtes, ruimtes waarin gerookt wordt, restaurant, praktijk en behandelruimtes van huisartsenposten, tandartsen en fysiotherapeuten, kinderdagverblijven, scholen, senioren woningen, verzorg- en verpleeginstellingen, sport - en fitnesscentrum, horeca en wellnessruimte, bedrijfsruimtes, training- en lesruimtes, kantines, verkoopruimte, openbare gebouwen. Zelfs in de kapsalon of vingernagelstudio wordt belaste binnenlucht effectief gezuiverd en verfrist.

De beste eigenschappen van de Clean Air Optima CA-388

De CA-388 beschikt over vijf moderne filtertechnologieën:
    1. Voorfilter uit duurzaam speciaalschuim
    2. Fotokatalytisch filter
    3. UVC licht golflengte 254nm
    4. Elektrostatisch filter ESP (Plasma)
    5. Ionisator capaciteit >1.000.000 negatieve Ionen/cm³
•   Eenvoudige filterreiniging
•   Reiniging speciaalschuim voorfilter door stofzuigen of afspoelen onder stromend water
•   Reiniging van de roestvrijstalen stofverzamelplaten door afnemen of afspoelen
•   Géén vervangfilters nodig = kostenbesparend in gebruik!
•   Traploos regelbare ventilator
•   Ideaal voor gebruik in de woning, op de werkplek, kantoor, bedrijfsruimtes, artsenpraktijk, hotel en
    restaurant, gezondheidszorg
•   Door elegant design in donkergrijs-witte uitvoering is deze ionisator luchtreiniger in ieder interieur inzetbaar
•   Zeer stille of supersterke luchtreiniging
•   Voorfilter vangt grotere stof- en schimmelsporen deeltjes, huidschilfers, haren etc.
•   Filtert pollen, fijnstof en mijtallergenen uit de lucht
•   Elimineert kiemen, bacteriën en virussen
•   Neutraliseert nare geuren
•   Verwijdert sigarettenrook, diergeur, kookgeuren
•   Laag, (Lo) instelling voor fluisterstille werking, geschikt voor continu bedrijf
•   Eenvoudige bediening
•   Laag energieverbruik
•   Optimale prijs / prestatie verhouding


Toepassing

Toepassingsmogelijkheden

Door het elegante design in donkergrijs-witte uitvoering en stil bedrijf is deze hoogeffectieve ionisator luchtreiniger in elk interieur inzetbaar. Toepassingsvoorbeelden: woonruimte, bedrijfsruimtes (kantoor, ontvangstruimte, showroom, spreekkamer), grotere kantoorruimtes, kleinbedrijf, productieruimte, magazijn, artsenpraktijk en behandelruimte, tandartsenpraktijk, laboratorium, senioren woning, verzorging en verpleeginstelling, kinderdagverblijven, schoollokalen, training- en lesruimtes, sport – en fitnessstudio, horeca, hotel- en conferentieruimtes, wellnessbereik, openbare gebouwen, musea, tentoonstellingsruimtes etc. Ook eigenaren van huisdieren en / of handelaren, houders van vogels zoals duiven, papagaaien, parkieten en kanaries hebben veel profijt van de CA-388 luchtzuivering capaciteit bij geuren, vogelstof en allergieproblemen.

Geschikt voor ruimtes tot 50m² / 125m³

Filterspectrum

Met vijf verschillende technologieën biedt de Clean Air Optima UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 bescherming tegen praktisch alle schadelijke stoffen in de binnenlucht: stof / stofmijt / fijnstof / vogelstof, bacteriën, kiemen / virussen, pollen en andere allergenen, schimmel, schimmelsporen, sigarettenrook, chemicaliën en vluchtige organische verbindingen (VOCs), geuren.
Schadelijke stoffen:
• (Fijn) stof
• Tonerstoffen
• Alle soorten zwevende deeltjes

Chemische substanties:
• Vluchtige Organische Verbindingen (VOCs)
• Formaldehyde

Geuren:
• Huisdieren
• Rottingsgeur
• Keukengeuren
• Verfgeuren


Allergenen:
• Schimmelsporen
• Huisdierschilfers (Katten, honden etc.)
• Huisstofmijtallergenen
• Pollen

Micro-organismen:
• Bacteriën
• Virussen

Algemeen:
• Binnenluchtverontreiniging
• Tabaksrook
• Smog en industriële luchtverontreiniging
• Uitlaatgassen van voertuigen en dieselroet


Gezondheid en meer levenskwaliteit
De binnenlucht is meestal veelvoudig hoger belast dan de buitenlucht. In onbehandelde binnenlucht bevinden zich gewoonlijk talrijke ziekteverwekkers zoals: schimmelsporen, huisstofallergenen, virussen en bacteriën. Praktisch al deze organismen worden door de nieuwe luchtreiniger techniek van de CA-388 onschadelijk gemaakt. Dat geldt ook voor sigarettenrook. De lucht die uit de Clean Air Optima UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 komt is praktisch vrij van geuren en ziekteverwekkers.

De Clean Air Optima UV Plasma ionisator luchtreiniger CA-388 is ideaal voor:

•   Gezinnen met kleine kinderen
•   Verpleging van zieke of oudere mensen
•   Huishoudens waar gerookt wordt
•   Bescherming tegen allergenen van huisdieren zoals katten en honden
•   Vogelhouders zoals duivenmelkers, kanarie- en papegaaienliefhebbers
•   Mensen met astma, bronchitis, COPD, MCS
•   Hooikoorts en allergiepatiënten
•   Gebruik in de kapsalon en vingernagelstudio
•   Professioneel gebruik in bedrijven, organisaties, instellingen, gezondheidszorg
    en onderwijs die kampen met slechte binnenlucht kwaliteit

Veel bedrijven profiteren zo van verbeterde arbeidsomstandigheden. Klachten van medewerkers over geïrriteerde ademhalingswegen, hoofdpijn, vermoeidheidsverschijnselen en ook het infectiegevaar bij griep en verkoudheid worden aantoonbaar gereduceerd.


Eigenschappen

Eigenschappen

•   Schenkt gezonde en zuivere ademlucht in binnenruimtes
•   Eenvoudige filterreiniging
•   Reiniging van de roestvrijstalen stofverzamelplaten door afnemen
•   Reiniging voorfilter uit speciaalschuim door afspoelen onder stromend water
•   Reiniging fotokatalytisch filter door stofzuigen of afspoelen onder stromend water
•   Géén vervangfilters nodig = kostenbesparend in gebruik!
•   Vermindert allergische reacties en infectierisico door bacteriën en virussen
•   Vernietigt onaangename geuren, sigaretten- en tabaksrook
•   UVC licht doodt bacteriën en steriliseert de lucht
•   Ionisator voor het reinigen en verrijken van de binnenlucht met actief zuurstof
•   Door elegant design passend in elk interieur
•   Eenvoudige bediening
•   Traploos regelbare ventilator voor een zeer stille of supersterke luchtreiniging
•   Laag energieverbruik
•   Optimale prijs / prestatie verhouding
•   Inclusief Nederlandstalige handleiding


Technische gegevens

Specificaties

•   Geschikt voor ruimtes tot 50m² / 125m³
•   Stroomspanning DC12V
•   Adapter AC 100V – 240V
•   Verbruik maximaal 16 Watt
•   Verrijkt en verfrist de binnenlucht met 1.000.000 negatieve ionen/cm³
•   Actief zuurstof < 0,05 ppm
•   Ventilator capaciteit ca.48 - 60 m³/h
•   UVC golflente 254nm
•   Koude UVC straling 10 µw-cm² bij 1 meter afstand
•   Levensduur UV lamp 8.000 bedrijfsuren = 24/7 bedrijf
•   Traploos regelbare ventilator
•   Bijzonder geluidsarm: ventilator toerental laag < 30 dB(A), hoog 45 db(A)
•   Afmetingen hoogte 495 mm x diameter 180 mm
•   Kleurstelling donkergrijs – wit
•   Gewicht met adapter 3,5kg

Garantie

•   2 jaar garantie

Reiniging elektrostatisch filter ESP / Plasma
Het elektrostatisch filter is uitgevoerd met roestvrijstalen (RVS) stofcollectoren. Schakel het apparaat eerst uit en trek dan de stekker uit het stopcontact. Wacht daarna een paar minuten. Druk op de knop “PUSH” waardoor het elektrostatisch filter aan de voorzijde uit het apparaat genomen kan worden. De (RVS) stofcollectoren kunnen eenvoudig gereinigd worden met een zachte, lichte vochtige doek waarop eventueel een beetje afwasmiddel is aangebracht. Filter droog terugplaatsen! Bij normaal continu bedrijf (24h/dag) adviseren wij het elektrostatisch filter 2x per week te reinigen.

Reiniging voorfilter uit speciaalschuim en het fotokatalytisch filter
Schakel het apparaat eerst uit en trek dan de stekker uit het stopcontact. Wacht daarna een paar minuten. Open het filter compartiment op de achterzijde van de luchtreiniger. Neem het voorfilter uit het deksel compartiment en daarna het fotokatalytisch filter. Reiniging het voorfilter uit speciaalschuim door afspoelen onder stromend water en het fotokatalytisch filter door voorzichtig stofzuigen of afspoelen onder stromend water. Daarna beide filters zorgvuldig drogen! Bij normaal en continu bedrijf (24h/dag) adviseren wij het voorfilter uit speciaalschuim om de 2-4 weken en het fotokatalytisch filter elke 12 weken te reinigen.

UV lamp
De UV lamp van de CA-388 heeft een levensduur van 8.000 bedrijfsuren = 1 jaar 24/7 bedrijf. Voor vervanging kunt u de UV lamp bestellen in onze webshop: Accessoires

Géén vervangfilters nodig!
Door de eenvoudige filterreiniging geen dure vervangfilters nodig = kostenbesparend in gebruik!


Bent u tevreden over uw Clean Air Optima product?

Deel uw ervaring met anderen en schrijf een review3/5
Verzenden

Filterspectrum

Huistofmijt, huisstof en pollen

Allergenen in het binnenmilieu kunnen afkomstig zijn van o.a. huisstofmijten, dieren, schimmels en pollen.

Lees meer

Vogelstof

Bij kanaries, parkieten & Co kunnen vogelmijten tot allergische reacties leiden.

Lees meer

Bacteriën, Virussen

Deactiveren van luchtgedragen micro-organismes zoals bacteriën, virussen, schimmels en sporen.

Lees meer

Sigarettenrook

Hoogefficiënte systemen van Clean Air Optima elimineren tabaksrook.

Lees meer

Nare geuren

Geur kan in de leefomgeving hinder veroorzaken en brengt om die reden ook gezondheidsrisico's met zich mee.

Lees meer

Schadelijke gassen & fijnstof

Fijn stof is een verzamelnaam voor deeltjesvormige luchtverontreiniging die klein genoeg zijn om ingeademd te worden.

Lees meer

Daarom!

 • "Clean Air Optima" Nederlands merk!
 • 15 jaar online specialist in luchtbehandelingssystemen
 • Effectieve producten in hoogwaardige kwaliteit
 • Wereldwijd honderdduizenden tevreden gebruikers
 • Échte vakkundige advisering bel 074 - 2670 145 (08:00 tot 17:00)
 • Online product adviseur, klik hier
 • FAQ - Veelgestelde vragen. klik hier
 • Snel contact. klik hier
 • DIRECT offerte. klik hier
 • Ook in de winkel verkrijgbaar bij Media Markt, Expert, EP, enz... klik hier voor offline store locator